-
Opskrifter
Inspiration
Vegetar pizza m. løg, kartofler & ost.
Pakoras m. grønkål.
Soavojkål salat m. tomat, peberfrugt & gedefeta.
Pakoras 4 pers.
Fyld der kan benyttes:
Krydderier der kan benyttes:
Kikærte mel og vand blandes til en tyk jævning . |
Hummus 4 - 6 pers.
Kikærterne blendes med hvidløg /krydderier/olie og evt tahin (tahini). |
Vegetar burger som lækkert tilbehør.
Ovnstegte kartofler.
Salat.
Drugeagurker.
Hjemmelavet ketchup.
Vegebruger ( bøffer ) 4 pers.
Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og løg og riv det hele på den grove side af rivejernet, kom det i en skål. Div tilbehør: |
Lakse frikadeller .
Karry ris.
Spinat-paktoras .
Rødkålssalat m. appelsin.
Krebintter med fisk og kartofler 4 pers.
Sej-torsk hakkes groft eller køres i gennem en kødhakker eller foodprocesser eller minihakker. Kartoflerne Moses godt og alle ingredienserne blandes til en god jævn fars. Hvad man vil ha' til, er op til en selv. |
Pakoras 4 pers.
Fyld der kan benyttes:
Krydderier der kan benyttes:
Kikærte mel og vand blandes til en tyk jævning . |
Hovedretter og tilbehør
Tomatris

Tomatris 4 pers.
Steg løgene i olie til de har fået lidt gyldenbrune. |
Hummus

Hummus 4 - 6 pers.
Kikærterne blendes med hvidløg /krydderier/olie og evt tahin (tahini). |
Falafel

Falafel 4 - 6 pers.
Bland alle ingredienser sammen I en foodprocesser og blend det godt sammen til en god jævn masse. |
Spinatrouladen

Spinatrouladen 4 pers. Dejen:
Slå æggene ud i en skål Hæld dejen på en bage plade med bagepapir (ligesom alm roulade) Fyld:
Snit spidskålet fint -snit purløget og bland det sammen med mayonnaisen og creme fraichen . Smøres ud over spinatrouladen og rulles derefter sammen og sættes på køl så den kan sætte sig lidt og indtil man skal servere den. En rigtig lækker forret eller ret sammen med salat -pasta-dressing . |
Linsebøffer

Linsebøffer 4 pers.
Linserne koges møre i ca 10-15 min og hæld vandet fra og lad linserne dryppe lidt af i en sigte. |
Svensk pølseret i ovn

Svensk pølseret i ovn 4 pers.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern eller små mundrette bidder, lægges i smurt ovnfast fad . Put det i et smurt ovnfast fad og læg smørret i små klatter rundt omkring . Sættes i ovn i ca. 15 minutter . Det hele kommes i ovn igen i ca 1/2 ved 175 grader til kartoflerne er møre. |
Pakoras

Pakoras 4 pers.
Fyld der kan benyttes:
Krydderier der kan benyttes:
Kikærte mel og vand blandes til en tyk jævning . |
Sød Kartofel / Grønsagsfad
Sød Kartofel / Grøntsags fad 4 pers.
|
Grov Pesto
Grov Pesto
Pinjekernerne sites i oliven olie sammen med hvidløg /salt og peber. |
Vegeburger
( bøffer )
Vegebruger ( bøffer ) 4 pers.
Skræl kartofler, gulerødder, pastinak og løg og riv det hele på den grove side af rivejernet, kom det i en skål. Div tilbehør: |
Stærk rejesuppe
Stærk rejesuppe 4 pers.
Løg-peberfrugt og krydderier svitses i olie derefter tilsættes flåede hakket tomater og kokosmælken som koges i ca. 5-10 minutter. Kan servers med ris eller fladbrød-flute. |
Grøntsags frikadeller
( bøffer )
Grøntsags frikadeller 4 pers.
Skær skallen af knoldsellerien og riv den groft . Steges i olie på pande til de er gyldne brune og bruges som tilbehør til alt slags mad. |
Søde kartofler
i koks-karrysovs
Søde kartofler i koks-karrysovs 4 pers.
Skæl sød kartoflerne og skær dem i tern . Tilsæt bouillon og vand og lad det simre i ca. 10 minutter. Retten kan serveres med ris-pasta-quinoa-nudler. |
Friske krebinetter
med fisk og kartofler
Krebintter med fisk og kartofler 4 pers.
Sej-torsk hakkes groft eller køres i gennem en kødhakker eller foodprocesser eller minihakker. Kartoflerne Moses godt og alle ingredienserne blandes til en god jævn fars. Hvad man vil ha' til, er op til en selv. |
Brød og dej
Stenalder-rugbrød

Stenalderrugbrød 1 stk.
Alle ingredienser blandes sammen og kommes i en smurt rugbrødsform eller med bagepapir . |
Knækbrød

Knækbrød
Rist evt. alle kernerne . Deles i 2 og rulles ud mellem 2 stk. bagepapir. Skæres i passende stykker. Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minuter. |
Rugbrød
( glutenfri )
Rugbrød 1 stk.
Bland vand ,fiberhusk , salt og honning i en skål eller røremaskine og pisk i ca. 5 minutter. Smør 1 eller 2 brødform ca. 2 liters og hæld dejen( 1 stort eller 2 små rugbrød). Lad det hæve i ca. 2 timer. Brødet kan fryses. |
Chiaknækbrød
med basilikum
Chiaknækbrød med basilikum ca. 16 stk
Opvarm ovnen til 150 grader. Hæld vand i og rør godt. Snit firkanter med en pizza skærer eller skarp kniv. Lad dem afkøle og bræk dem fra hinanden i de stykker du har skåret dem i. Virkelig lækkert knækbrød. |
Snobrød
( glutenfri )
Snobrød Glutenfri
Vand, gær ,salt olie og husk røres godt sejt. Derefter røres tør varerne i. |
Tærtedej
( glutenfri )
Tærtedej Glutenfri
Alt blandes sammen og æltes godt sammen. Tærteformen smøres eller beklædes med bagepapir. Forbages ved 175 grader i 10-15 minutter. ( f.eks. . Spinat, tomat, asparges, forårsløg, osv. ) Hæld æg ( 2-3 stk. æg og ½ -1 dl. ris drik) over og i ovn igen. Gratineret med lidt revet ost ( vegansk ost ) Bages i ca.½ time ved 175 grader.
|
Desserter
Banankage

Banankage
Kagen kan laves i en foodprocesser / røremaskine / håndmixer eller i en skål. Hæld i en smurt form eller med bagepapir i ( gerne tærteform ). |
Bean Brownie

Bean Browine
Dejen skal helt lavet på foodprocesser eller minihakker og røres med håndmixer. Blend mandler til mel. Bland det med mandelmelet, vaniljepulver, kakao og kokosolie. Dejen kommes i en bradepande ( beklædt med bagepapir ) 25x30 Kagen bages ved 175 grader i ca. 25 minutter
|
Fastelansboller

Fastelavnsboller 12 stk. Dej:
Start med at blande rismel og maizena i en skål. Når blandingen har samlet sig og slipper gryden, tager du den af varmen. Kom dejen i en røreskål og lad den køle af i ca. 5 minutter Pisk æggene i et ad gangen, enten med elpisker, køkkenmaskine, foodprocesser, ske eller piskeris. Sæt dejen med en våd ske til 12 boller på bageplade med bagepapir. Når bollerne er lysebrune og puffede helt op er de færdige.
Pisk soyapisken godt ( ligesom piskefløde ) Bollerne flækkes og fyldet kommes i bollerne og de pyntes med smeltet chokolade.
|
Snickes-kugler

Snickers-kugler
Hvis du har en foodprocesser kan du bare blande alle ingredienserne sammen og blende godt sammen. Rul kuglerne og sæt dem på køl . |
Havregryns-muffins

Havregryns-muffins 16 stk.
Bland havregryn og mandeldrik i en skål og lad det trække i 5-10 minutter. Hak mandlerne lidt groft og tilsæt dem i dejen. Bages ved ca. 180 grader i ca. 25-30 minutter Holder sig fint i køleskab i 2-3 dage |
Hjemmelavet is

Hjemmelavet is på soyapisk 1 franskbrødform
Soyapisken piskes godt ( mere end normal piskefløde ). Dadler og div. frugter blendes godt i minihakker eller foodprocesser. Man kan også i stedet for at bruge soyapisk bruge 1 dåse kokosmælk men kun det tykke: |
Syndigt chokoladebrud

Syndigt chokoladebrud
Rist kokosflagerne på en tør pande, til de bliver lidt gyldne.
Smelt chokolade over vandbad og rør kokosolien i. Sæt fadet i køleskabet et par timer og når det har sat sig skæres det ud i rustikke stykker. |
Banan muffins
Bananmuffins Ca. 20 stk.
Kør mandler og hasselnødder i en foodprocesser til du har en fin mel. Derefter kommes dejen i muffins forme og bages ved 160 grader i ca. 25-30 minutter. Du kan vælge at skifte bananerne ud med f.eks. blåbær, brombær, hindbær eller andet frugt man lige har. |
Chokoladekage
Chokoladekage
Mandlerne og dadlerne blendes først i foodprocesseren. Derefter tilsætter du æggene ét ad gangen. Dejen kommes i en smurt tærteform eller beklædt med bagepapir. Man kan sagtens lave den med andet frugt f.eks. Æbler også udskifte kakao med kanel. |
Hjemmelavet Nutella
Nutella
Det hele blendes godt sammen til en god konsistent så det ligner: |
Æblekage
Æblekage med crumble
Æblerne skæres i både og lægges i et smurt tærte fad eller ildfast fad. Kommes i ovn ved 175 grader i 20-25 minutter. Serveres med pisket kokosmælk eller soyapisk. |
Pandekager
Pandekager
Bland det hele sammen og steg pandekagerne på panden til gyldne og lækre.
|
Müslibar
Sund raw musli barer
Hvis du har en foodprocesser kan du blende dadler og mandler sammen med kokosolie. Tryk massen godt ned i en form 15x20 beklædt med bagepapir. Sættes på køl et par timer, så massen bliver fast. De bliver virkelige lækre hvis du overtrækker dem med chokolade , eller bare dypper dem halv i eller bare pynter dem med smeltet chokolade. |
Snickersbar
Sund snickersbar
Blend dadler og vand godt sammen i en foodprocesser, til den er godt klistret. Fordel massen i en lille bøtte eller form 10x15 med bagepapir i . Sæt i fryseren ca. 1/2 -1 time og skær den ud i små firkanter. Kan holdes sig i køleskab i ca. 6-7 dage. |